miércoles, 4 de febrero de 2015

Celebració del 7è aniversari amb Swami Satyananda Saraswati

Hem celebrat els set anys d’El Taller de Ioga amb un cap de setmana ben especial, on hem rebut la visita d’en Swami Satyananda Saraswati.

Agraïm profundament la gran resposta que va tenir l’esdeveniment, la presència del Swami i, en especial, la col·laboració de l’associació Advaita Vidya.


En Swami Satyananda Saraswati ens va parlar de les “Bases per una vida iòguica”. Us fem un breu resum de les seves ensenyances:
  •          El ioga no s’acaba quan sortim de la classe, es continua aplicant en el dia a dia, sent ben conscients de cada acte. I aquest és el veritable Ioga.
  •         Ioga vol dir “unió”, referint-se a la unió de l’ésser amb la Totalitat, i també significa “via”, com a camí per a aconseguir aquesta “unió”, a través del domini de la ment.
  •         El primer que fa el iogui és revisar la seva conducta: abandonant certs comportaments negatius (Yames) i adquirint-ne de nous positius (Niyames).

·         YAMES:
-        Ahimsa (No-violència): Eliminar en el possible l’ús de la violència cap a tots els éssers, en especial de la que no percebem, sent conscients plenament de la repercussió del cadascun dels nostres actes.
-        Satya (No Mentir). Més enllà de dir mentides, Satya representa la coherència i l’harmonia entre el que sentim, pensem , diem i fem.
-        Asteya (No Robar). En una societat basada en la codependència, Asteya és essencial per mantenir generar confiança i harmonia.
-        Bramacharia (contenció sexual). Prendre consciència de la hipersexualització de la nostra societat i de la sobrevaloració del plaer. Bramacharia proposa el repte de ser  conscients de que l’energia sexual és la mateixa que necessitem pel camí espiritual (Shakti kundalini) tot sabent-la utilitzar-la conscientment pel creixement . Existeixen estats de goig intern molt més elevats que els que proporciona la sexualitat ordinària.
-        Aparigraha (Austeritat). Viure amb el que és realment necessari ajudaria a que tothom en aquesta societat tinguéssim les necessitats bàsiques cobertes. Cada objecte que es posseeix i no es necessita només és una font de càrrega i problemes.

·         NIYAMES:
   -        Saucha (Higiene). Mantenir-nos purs i nets  en tots els sentits: del cos (interna i externament), dels espais que habitem i sobretot de la ment, eliminant els pensaments negatius.
-        Santosha (Contentament). Mantenir una actitud positiva en qualsevol fet que ens porta la vida, veient-ne sempre l’aprenentatge que porta implícit.
-        Tapas (Disciplina). Disciplina interna per emprendre i mantenir a diari la practica conscient de les tècniques que proposa el ioga (postures, respiracions i meditació).
-        Svadhyaya (autoconeixement). Suposa la lectura i l’estudi de textos que elevin la nostra ànima i ens ajudin a conèixer i connectar amb la nostra essència.
-        Isvarapraṇidhana (fe): saber quin és el nostre lloc en l’Univers i ser conscients de l’existència d’un ordre superior intel·ligent, del qual formem part.No hay comentarios:

Publicar un comentario